Kansallinen sähköveneluokka FSR 28E

 

Moottorin tyyppi ja koko on vapaa. Yleisimmin käytössä olevat moottorit ovat halkaisijaltaan 28-29,5mm. Harjaton sisä- tai ulkopyörijä.

Akun kennomäärä on vapaa, maksimi kapasiteetti 40Wh. Akku voi olla esim. 7,4V (2S) 5400mAh tai 11,1V (3S) 3600mAh.

Riggeri-tyyppiset monipiste rungot ovat kiellettyjä, muuten runko on malliltaan vapaa. Yleisimmät venerungot MONO tyyppisiä.

 

Kilpailussa ajetaan 4 erää. Lähtö suoritetaan vene laiturilta tyyppisesti. Aja komennolla vene lasketaan veteen. Erän kesto on 4min. Erän voittaja saa 400 pistettä, toinen 300 pistettä ja seuraavat aina 25% vähemmän kuin edellinen. Erän keskeyttänyt kilpailija saa 25 pistettä jos startti on hyväksytty. Kaikkien ajettujen erien pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä saanut on voittaja.

Osakilpailun voittaja saa 9 SM pistettä, toinen 7 pistettä, kolmas 6 jne. Kauden aikana on kaikkiaan neljä osakilpailua, joista kolme otetaan huomioon SM pisteitä laskettaessa. Eniten pisteitä saanut kilpailija voittaa Suomenmestaruuden. Tasatilanteessa osakilpailuvoitot ratkaisevat, seuraavaksi kakkos-sijat jne. Jotta kilpailu on SM-arvoinen, on osallistujia kyseisessä luokassa oltava vähintään kolme. Kilpailuluokka saa SM-arvon, mikäli vähintään yksi luokan osakilpailu on ollut SM-arvoinen.

 

TEKNISET SÄÄNNÖT

Veneen runkotyyppi ja rakenne on vapaa edellä mainituin poikkeuksin.

Potkuri on vapaa. Vene saa olla itse oikaiseva.

Veneen koko on vapaa, yleisimmin kokonaispituus on 450-650mm.

Radio-ohjauslaitteen tulee olla EU määräykset täyttävä ja hyväksytty.

Sallitut taajuudet ovat: 2.4Ghz, 40Mhz ja 27 Mhz. Kilpailijalla pitää olla 2 eri taajuutta käytössään, mikäli kyseessä ei ole 2,4Ghz radiolaite. Kilpailijalla pitää olla radiolaite joka sallii minimissään 10 samanaikaista kilpailijaa. Veneeseen pitää voida kiinnittää kilpailunumero niin että numero näkyy ajolaiturille

Venettä ei saa ajaa ilman kuomua, ohjaamoa tai vastaavaa eikä veneestä saa irrota ajon aikana osia.